Projecten

Case Studies

Project overzicht

Sorteer op:
Industriële gebouwen, Kantoren

GEWA

Een mooi staaltje architectuur in de industriezone van Arendonk. Dit nieuwbouw kantoor is volledige voorzien van alle nieuwste technieken dwz vraag gestuurde D-ventilatie, warmtepomp, vloerverwarming/koeling, LED verlichting, .regenwater recuperatie....een streling voor het oog met een prachtig zicht voor de werknemers.

Ga naar project
Kantoren

GHEYS Transport & Logistiek

Een kantoorgebouw in de natuur van de Kempen. Opgebouwd met een grid structuur in belang van flexibiliteit. Door de toevoeging van zone regelingen, klimaatplafonds, VAV gestuurde ventilatie is een open geest in gebruik gegarandeerd.

Ga naar project
Industriële gebouwen, Kantoren

ROBOJOB

Nieuwbouw van een kantoor met magazijn. Voorzien van een vraag gestuurde installatie bestaande uit een warmtepomp, type D ventilatie, klimaatplafonds, afwezigheid detectie, ....

Ga naar project
Kantoren

MELISANA & MARIA GALLAND

Samen met Schellen architecten werd dit B.E.N gebouw gerealiseerd. Naast een doorgedreven isolatie werd er ook gekozen voor verwarmen en koelen via betonkernactivering, gekoppeld aan een BEO-veld. De vraag gestuurde type D ventilatie zorgt voor een aangename luchtkwaliteit, terwijl de LED verlichting met aanwezigheid detectie en daglicht sturing het onnodige verbruik weg werkt.

Ga naar project
Industriële gebouwen, Kantoren

Drukkerij De Melle

Drukkerij De Melle in Turnhout is gespecialiseerd in het drukken van farmaceutische bijsluiters en van spelregels voor de gezelschapsspelen van Cartamundi. Farmaceutische bijsluiters moeten beantwoorden aan een aantal wettelijke bepalingen. Vooral het samenvouwen van deze bijsluiters is een specialiteit. Samen met Architects in Motion en VanhoutPro werden 2 drukkerijen, een kantoor en bijhorende magazijnen gerealiseerd. Alles voorzien van de nieuwste technieken zoals LED verlichting, warmtepompen, type D ventilatie enz.....met B.I.M. als coördinerende factor in belang van een vlotte uitvoering.

Ga naar project
Openbare gebouwen

SKYHALL Zaventem

In juni 1958 werd de Skyhall, toen de nieuwe terminal van Brussels Airport, plechtig geopend. Deze indrukwekkende hal, die zowel revolutionair als vernieuwend was voor haar tijd, heeft veel herinneringen gecreëerd. Meer dan 60 jaar later heeft Brussels Airport beslist om de hal een nieuw leven te geven, en vooral om iedereen de kans te bieden om er opnieuw magische momenten te beleven, met zicht op de vliegtuigen tijdens al even magische evenementen.

Ga naar project
Residentieel

CBO Turnhout

Eén van onze sociale woningbouw projecten situeert zich in Turnhout, één van zovelen. Gezien we onze kennis willen gebruiken om een meerwaarde te creëren voor een diversiteit aan projecten, engageren wij onszelf in deze type projecten. Of het nu gaat over Turnhout, Herentals, Brasschaat, Brecht, Lille, ....., er bestaat geen dorp of stad waar onze stempel niet gedrukt wordt.

Ga naar project
Openbare gebouwen

Sint-Martinuskerk Burcht

De renovatie van deze kerk tot een bibliotheek en polyvalente ruimten, zorgt voor een nieuwe bestemming van dit eeuwen oud gebouw. Door de voorziening van een warmtepomp, vloerverwarming, ventilatie en LED verlichting, is men in één keer klaar voor de toekomst.

Ga naar project
Kantoren

IDEWE

De Turnhoutse vestiging van Groep IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, is verhuisd naar een volledig gerenoveerde locatie. Het kantoor aan de Steenweg op Tielen biedt de tachtig IDEWE-werknemers uit de regio een hypermoderne werkomgeving met maximale focus op welzijn en ‘new way of working’ (NWOW). Door een WELL Building-werkomgeving te creëren wordt er maximaal gepresteerd op het vlak van gezondheid en welzijn. De voorziening van LED verlichting, aanwezigheid detectie, type D ventilatie CO2 gestuurd, een warmtepomp, klimaatplafonds, ....., heeft dit bestaande gebouwd een nieuwe en mooie toekomst gegeven.

Ga naar project
Scholen

SBS Katersberg

De meer dan 100 jaar oude schoolsite wordt getransformeerd met een vernieuwde school met respect voor het verleden. Door het invoegen van technieken zoals een geothermische warmtepomp, type D ventilatie, LED verlichting, ...., wordt ook vooruitgekeken naar een duurzame toekomst.

Ga naar project
Industriële gebouwen

Soudal

De fabriek van de toekomst, met 20.000 m² productie zone en 15.000 m² kantoor omgeving vanuit het design van Architects In Motion.

Ga naar project
Kantoren

Simac

Het nieuwe hoofdkwartier, volgt een BEN (Bijna Energie Neutraal) ontwerp en voorziet onder meer in 30 laadpalen voor elektrische voertuigen, zuinig energiemanagement en hergebruik van regenwater. Bij de bouw wordt voorts onder andere gewerkt met betonkernactivering als klimaatregeling.

Ga naar project