News

Stay tuned

Laatste nieuws

VANROEY.BE te Turnhout

De voordelen van BIM (Building Information Modeling) worden alsmaar meer. Op onze werf VanRoey.be te Turnhout werd maar liefst 40% in prefab uitgewerkt. 40% van het werk in ideale omstandigheden voor mens en materiaal, 40% minder kans op vertragingen owv slecht weer, 40% minder onveilige omstandigheden, ....... Kortom....DOEN

Datum: 28 September 2022 Lees verder

Fabriek van de toekomst

Bij Siliconenproducent Soudal in Turnhout zijn de bouwwerken gestart van een nieuwe, volautomatische fabriek voor lijmen en mastieken. De nieuwe productievestiging zal de productiecapaciteit van de site verdubbelen en voor extra tewerkstelling zorgen. Vörtgang voorziet het ontwerp en de opvolging van de loten HVAC, Sanitair, elektriciteit, liften en sprinkler installatie. Deze laatste in samenwerking met FESG te Gent.

Datum: 28 September 2022 Lees verder

Dynamische simulaties een ABSOLUTE noodzaak

De klimaat problematiek, de steeds stijgende energie prijzen, de installatie kosten, terugverdientijden, comfort,....., steeds komt de terugkerende vraag "welke installatie voorzie ik nu het best". Om deze vraag correct te beantwoorden is een dynamische simulaties een ABSOLUTE noodzaak. WAT IS EEN DYNAMISCHE SIMULATIE ? Een dynamische simulatie, een energieontwerpstudie, een comfortsimulatie, ... verschillende namen voor hetzelfde: een techniek waarbij een gebouw in 3D op de computer gesimuleerd wordt, uur per uur, voor een heel jaar en waarbij het comfort, de temperaturen, en het energieverbruik zichtbaar wordt voor verschillende scenario's. Onmisbaar bij het ontwerp van elk nieuw gebouw. In tegenstelling tot de meeste rekenpakketten, wordt er bij een dynamische simulatie, lokaal per lokaal gerekend. Dit geeft u het grote voordeel dat u echt van elk lokaal het comfort en het energieverbruik (plus het vermogen) kent voor u het gebouw bouwt. Dit geeft u de mogelijkheid het gebouw volledig te optimaliseren tijdens het voorontwerp. Het unieke HVAC model laat ons toe zowat elke vorm van verwarming en klimatisatie in realistische omstandigheden te simuleren. Vloerkoeling, betonkernactivering, VAV's, natuurlijke nachtventilatie, ... het is allemaal op voorhand te simuleren en dus te evalueren. Een simulatie geeft u een écht idee over het comfort, het binnenklimaat en het energieverbruik van uw gebouw. Wij rapporteren overschrijdingsuren (ten opzichte van comfortklasse A, B of C) en dit tijdens de effectieve gebruiksuren van elk lokaal. In de warmtebalans is het goed zichtbaar wat het probleem van de oververhitting veroorzaakt: de zon, interne warmtelasten of de inertie van het gebouw.

Datum: 23 September 2022 Lees verder