News

Stay tuned

Laatste nieuws

WIJ ZIJN B.I.M.mers !!!!!

....en zoeken bijgevolg naar JOU !!!! Ben je gedreven door techniek en is Revit voor jou een game tool ? Laat ons dan volop het spel van techniek en 3D spelen. Interesse in Camping @ Vörtgang ? ....Drop your easter egg @ info@vortgang.be !!!!

Datum: 7 Maart 2023 Lees verder

SIMAC is er stilaan klaar voor !!!

Mooie architectuur en techniek ontmoeten elkaar weer....Een mooi staaltje architectuur door Architects In Motion komt weer tot zijn recht met een BIM integratie van de technische installaties. Een gebouw waar Simac zich kan concentreren op hun core business, en de verdere groei kan voortzetten. We zijn dan ook uitermate trots op dit staaltje van duurzaamheid en architectuur. Veel succes aan de bewoners alvast !!!! Meer details via ARTIKEL hieronder ... (foto door Architects In Motion)

Datum: 2 Februari 2023 Lees verder

WIJ ZIJN VERHUISD !!!

We hebben een nieuw voordeur !!! Deze keer niet na 30, 40 of 50 jaar, maar na onze 8 jonge jaren. Een nieuwe stek waar het fijn werken is, waar iedereen ontvangen kan worden voor een doorgedreven gesprek omtrent projecten, technische installaties, een duurzame toekomst, maar ook voor een goei tas koffie met een gezellige babbel. Daarom WELKOM op ons nieuw adres ANTOINE COPPENSLAAN 25 bus 15 te Turnhout.

Datum: 13 December 2022 Lees verder

VANROEY.BE te Turnhout

De voordelen van BIM (Building Information Modeling) worden alsmaar meer. Op onze werf VanRoey.be te Turnhout werd maar liefst 40% in prefab uitgewerkt. 40% van het werk in ideale omstandigheden voor mens en materiaal, 40% minder kans op vertragingen owv slecht weer, 40% minder onveilige omstandigheden, ....... Kortom....DOEN

Datum: 28 September 2022 Lees verder

Fabriek van de toekomst

Bij Siliconenproducent Soudal in Turnhout zijn de bouwwerken gestart van een nieuwe, volautomatische fabriek voor lijmen en mastieken. De nieuwe productievestiging zal de productiecapaciteit van de site verdubbelen en voor extra tewerkstelling zorgen. Vörtgang voorziet het ontwerp en de opvolging van de loten HVAC, Sanitair, elektriciteit, liften en sprinkler installatie. Deze laatste in samenwerking met FESG te Gent.

Datum: 28 September 2022 Lees verder

Dynamische simulaties een ABSOLUTE noodzaak

De klimaat problematiek, de steeds stijgende energie prijzen, de installatie kosten, terugverdientijden, comfort,....., steeds komt de terugkerende vraag "welke installatie voorzie ik nu het best". Om deze vraag correct te beantwoorden is een dynamische simulaties een ABSOLUTE noodzaak. WAT IS EEN DYNAMISCHE SIMULATIE ? Een dynamische simulatie, een energieontwerpstudie, een comfortsimulatie, ... verschillende namen voor hetzelfde: een techniek waarbij een gebouw in 3D op de computer gesimuleerd wordt, uur per uur, voor een heel jaar en waarbij het comfort, de temperaturen, en het energieverbruik zichtbaar wordt voor verschillende scenario's. Onmisbaar bij het ontwerp van elk nieuw gebouw. In tegenstelling tot de meeste rekenpakketten, wordt er bij een dynamische simulatie, lokaal per lokaal gerekend. Dit geeft u het grote voordeel dat u echt van elk lokaal het comfort en het energieverbruik (plus het vermogen) kent voor u het gebouw bouwt. Dit geeft u de mogelijkheid het gebouw volledig te optimaliseren tijdens het voorontwerp. Het unieke HVAC model laat ons toe zowat elke vorm van verwarming en klimatisatie in realistische omstandigheden te simuleren. Vloerkoeling, betonkernactivering, VAV's, natuurlijke nachtventilatie, ... het is allemaal op voorhand te simuleren en dus te evalueren. Een simulatie geeft u een écht idee over het comfort, het binnenklimaat en het energieverbruik van uw gebouw. Wij rapporteren overschrijdingsuren (ten opzichte van comfortklasse A, B of C) en dit tijdens de effectieve gebruiksuren van elk lokaal. In de warmtebalans is het goed zichtbaar wat het probleem van de oververhitting veroorzaakt: de zon, interne warmtelasten of de inertie van het gebouw.

Datum: 23 September 2022 Lees verder

Vörtgang mee vóórt duwen?

GEZOCHT !!! ONTWERP(STER) TECHNISCHE INSTALLATIES Functieomschrijving : Als deel van het team ontwerp, teken en beschrijf je technische uitrustingen (nml HVAC, Sanitair en elektriciteit) Gewenst profiel : Je hebt een master diploma of gelijkwaardig door ervaring. Je beschikt over een perfecte kennis van het Nederlands (mondeling én schriftelijk). Je bent vertrouwd met MS Office, Outlook, AutoCAD en/of Revit. Je bent enthousiast, contactvaardig en stressbestendig. Je bent voldoende assertief. Je bent leergierig, ondernemend, teamgericht, communicatief, flexibel en contactvaardig. Je hebt een goed organisatievermogen en werkt resultaatgericht en bij voorkeur in teamverband. Je durft verantwoordelijkheid op te nemen. Voel je je aangetrokken tot een van deze functies, stuur dan je uitgebreid curriculum vitae naar info@vörtgang.be

Datum: 17 Maart 2022 Lees verder

Herbestemming Sint-Martinuskerk

De Sint-Martinuskerk in Burcht zal in 2025 een nieuwe bestemming krijgen als cultureel ontmoetingscentrum op een prachtige locatie aan de Schelde. Na een Open Oproep werd een ontwerpteam aangesteld rond Korteknie Stuhlmacher architecten en Architectenbureau Sabine Okkerse in samenwerking met Vestad Ingenieursgroep en Vörtgang.

Datum: 27 Oktober 2021 Lees verder